Tüzes csirkemell

Na akkor még egy Stahl Judit recept ezúttal a tüzes csirkemell került terítékre, igaz, szükség volt némi változtatásra, hiszen Ati gyomra nem rajong a túlzottan csípős dolgokért. (Reflux-szal szenved szegényem), emiatt az Erős Pista adagot a felére csökkentettem és Édes Annával pótoltam ki, de így is nagyon finom és pikáns lett.

Tüzes csirkemell


500 g csirkemell
4 szál újhagyma
1 ek. Erős Pista
1 ek. Édes Anna
1/2 ek. só
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. frissen reszelt szerecsendió
1/2 kk. őrölt szegfűszeg
1 dl olaj

köret:
paradicsom,
újhagyma
paprika

A csirkemelleket felcsíkozzuk, az újhagymát felkarikázzuk.
A páchoz az olajban elkeverjük az összes fűszert és az újhagymakarikákat, majd alaposan bekenjük vele a husikat. Legalább egy órán át hagyjuk pácolódni.
Kiolajazunk egy hőálló tálat, átrakjuk a pácolt hús, mellé-/közé tesszük a köretnek szánt zöldségeket és alufóliával lefedve 25 percig 200 fokon pároljuk, majd a fóliát eltávolítva 10 percet sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Óóó, micsoda pikáns finomság! :P
    Köszi a tippet, meg is van a holnapi/vasárnapi ebédünk!

    Szép, napsütéses hétvégét Nektek!
    Pussz :*

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki!És viszont kívánom!

    Puszik :)

    VálaszTörlés