Mustáros hagymával töltött és baconbe csavart tarja

Bölcsis-könnyű, ahogyan annak idején az óvodát éppen csak elkezdő keresztfiam mondta... Semmi boszorkányság nincs benne, cserébe mutatós, finom és nagyon laktató.

Mustáros hagymával töltött és baconbe csavart tarja

6 szelet (kb. 600g) tarja
2 fej hagyma
3 ek. mustár
bors
12 szelet bacon
olaj

250 g gomba
mozzarella+bacon

A hagymát apróra kockázzuk és összekeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd egy kanálnyi hagymát teszek a közepére, majd először behajtom a jobb és bal széleket, aztán az alsó-felső széleket. Ezután az egyik bacont keresztbe, a másikat hosszában tekerjük a hús köré. Ha ügyesek vagyunk, akkor nem is kell hústű/fogpiszkáló.
Szorosan egymás mellé tesszük a batyukat egy kiolajozott hőálló tálban, kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, lefedjük alufóliával és mehet is a hideg sütőbe. Állítsuk 180 fokra és 40 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva 200 fokon 20 percet süssük.

A gombát vágjuk szeletekre, pirítsuk le, majd keverjük hozzá a maradék mustáros hagymát. 1-2 percig kevergessük a tűzön. Sózzuk-borsozzuk.

A mozzarellát csöpögtessük le és szeleteljük fel. Tekerjük baconbe és 1-2 perccel az előtt, hogy a húst kivennénk, tegyük melléjük a bugyolált sajtot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése