Vörösboros-aszalt szilvás korongok

Egy hirtelen felindulásból elkövetett finomság. Megtartós recept.

Vörösboros-aszalt szilvás korongok (4 db)

3 tojás
3 ek. liszt
3 ek. cukor
3 ek. víz
1 tk. sütőpor

3 dl száraz vörösbor
1 ek. rum
4 db szegfűszeg
fél fahéj rúd
2 ek. cukor
2 db beáztatott, kinyomkodott zselatinlap
12 db aszalt szilva
fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé


Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész.
A tojásfehérjéket egy nagy tálba, a sárgákat a keverőtálba tesszük. Kemény habbá verjük a fehérjéket cukorral.
A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, vízzel, sütőporral és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzáforgatjuk a kemény habot.
Egy 30x20as tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Belekanalazzuk a tésztát, amit kb. 15 percig vagy tűpróbáig sütünk.
Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Majd pogácsaszaggatóval 8 korongot szaggatunk ki.

A bort felmelegítjük teatojásba rakott szegfűszeggel, fahéjjal, elkeverjük benne a cukrot és a rumot. Nem kell felforralni, húzzuk le a lángról.
4 db aszalt szilva kivételével daraboljuk apróra őket, áztassuk a borba, kb. 10 perc után vegyük ki a teatojást. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat, forraljuk fel és dobáljuk bele a feldarabolt csokit, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellet olvasszuk fel. A meleg krémmel kenhetjük is a piskóta korongokat. Tetejüket díszítsük a krémbe mártott maradék egész aszalt szilvaszemekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése