Citromos-rozmaringos báránycomb

Volt a játék során Húsvét témakör és mivel egyre aktuálisabb, így hozok egy-két ünnepi receptet, mert biztosan vannak, aki akkor is betartják a diétát.

Citromos-rozmaringos báránycomb

1,5 kg báránycomb
10 gerezd fokhagyma
6 ág rozmaring
1 egész citrom leve és hámozott héja
ízlés szerin só, bors
1 dl olívaolaj

A combot alaposan dörzsöljük be sóval és borssal. Egy éles késsel több helyen szúrjuk fel a húst és tűzdeljük meg a negyedekbe vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és citromhéjjal. Tegyük a pácoláshoz előkészített tálba és locsoljuk meg az olívaolajjal és a citrom levével. Legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is pihentessük hűtőben.

Sütés előtt távolítsuk el a citromhéjakat. Tegyük a húst egy hőálló tálba, locsoljuk meg a páclével és 210 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, 10-15 percig elősütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra, a húst letakarjuk és hústól függően 2-3 óra alatt puhára sütjük. (Ha csontos combot használtunk, az akkor készült el, amikor a hús leválik a csontról. )

A bárányt a húslével meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése