Édesköményes saláta

Egészséges, gyors, laktató és finom tavaszi vitaminbomba!

Édesköményes saláta

1 db édesköménygumó
2 db paradicsom
1 teáskanál cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
5 db retek
3 db újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
10 nagy levél bazsalikom
ízlés szerint só

Forrásban levő vízbe helyezzük a 4 cikkbe vágott édesköményt, kb. 12 percig főzzük. Csöpögtessük le.

Forrósítsuk fel az olívaolajat és magas lángon pirítsuk meg benne az édesköményt, ízesítsük cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a negyedekbe vágott retket és 1-2 percig pirítsuk, nem baj, ha a retek enged egy kis piros levet.
Zárjuk el a lángot.

A paradicsomot felkockázzuk, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, rákanalazzuk a meleg édesköményes salátát és végül megszórjuk frissen őrölt borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése