Ír répaleves

Még egy darabig a versenyben részt vett receptek jönnek...bár keményítő napi nem sok akad, így hamarosan érkeznek újak is, ígérem.
Egyébként meg ne üljetek bent a szobában, ne pacsmagoljatok sokáig konyhában, irány ki a szabadba! Én is mindjárt nyeregbe pattanok és eltekerek, kérek mindenkit, hogy vigyázzon a bringásokra, főleg a ma 12:30 és 15 között Pécs-Pellérd-Görcsöny-Ócsárd-Harkány vonalon kerekező piros-fehér Merida bicajos lányra meg az őt közrefogó Kelly's team-re. :)

Ír répaleves

2 evőkanál olívaolaj
90 dkg hámozott szeletelt répa
1 nagy apróra vágott vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
5 egész szegfűszeg
1 liter zöldségleves (kockából)
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
apróra vágott petrezselyem

Egy edényben forrósítsuk fel az olajt, adjuk hozzá a szeletelt répát, a felkockázott hagymát, az egész
fokhagymagerezdeket és a szegfűszegeket. Addig kevergessük, míg a hagyma üvegessé nem válik,
ezután adjunk hozzá 7,5 dl zöldséglevest vagy 7,5 dl vizet a leveskockával, vegyük vissza közepesre
a lángot, és fedő alatt a répa puhulásáig főzzük a levest.
Az összes szegfűszeget távolítsuk el és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük a levesünket.
Öntsük vissza a lábosba levest, öntsük hozzá a maradék 2, 5 dl zöldséglevest vagy vizet, majd
ízesítsük citromlével és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hagyjuk még egyet forrni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése