Kossuth-kifli

Különösen szívemhez nőtt ez a recept, ugyanis a verseny során, az alábbi hozzászólás érkezett hozzá Gaal Anikótól:
"Szia Judit! Köszönöm ezt a receptet. Nagymamám mindig csinált ilyet, de nem tudtam, hogy mi a neve. Mi csak citromos holdacskának hívtuk, és a nővérem kedvence volt. Sajnos miután meghalt, nem tudtuk reprodukálni, egészen máig! Még egyszer nagyon köszönöm! :)"
Már ezért megérte... :)

Egyébként mi boszi-holdnak hívtuk, nem tudom honnan jött ez az elnevezés... csak amikor elkértem a receptjét, akkor láttam a régi dr. Oetker tasakon, hogy ez a "hivatalos" neve...

Kossuth-kifli


200 g margarin
200 g cukor
4 db tojás
1 citrom reszelt héja
190 g liszt
½ tasak sütőpor
a szóráshoz blansírozott mandula és/vagy dió apróra vágva

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citrom héját.
A sütőport és a lisztet összevegyítjük és apránként a vajas masszához keverjük.
Ezután beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot, kivajazott-kilisztezett (30cmx20cm) tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a mandula- és/vagy dióaprólékkal.
175 fokra előmelegített, alul felül-sütésre állított sütőben, a középső rácson, kb. 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A kihűlt süteményből pogácsaszaggató segítségével szaggassunk holdacskákat és így tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése