Lencsével töltött krumpli

A GoodFood magazin 2012./1. számában jelent meg a babbal töltött krumpli receptje, ez került egy kisebb átdolgozás alá.

Lencsével töltött krumpli (2 fő)

50 g lencse
4 db krumpli
50 g sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
ízlés szerint só

A krumplit héjastul megfőzzük, és kimetsszük az egyharmadát, úgyhogy mélyen V-alakban, belevágunk a burgonyába Megsózzuk és olajjal megkenjük.

A lencsét felöntjük vízzel, felforraljuk, leszűrjük, majd ezt az eljárást még egyszer megismételjük.
Harmadszorra annyi vizet adjunk a lencséhez, hogy az két ujjnyi vastagon álljon rajta. Alaposan megsózzuk és puhulásig főzzük.
Leszűrjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a felkarikázott újhagymát, ízesítjük a zúzott fokhagymával és alaposan összekeverjük.
Hőálló, kiolajozott tálba tesszük krumplikat, amiket megtöltünk a paradicsomos-hagymás lencsével, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 percen át sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése