Medvehagymás buci

Medvehagyma-szezon!!!!!!! Ráadásul nem csak finom, de hasznos is:
"Kísérleti vizsgálatok igazolták számos kedvező élettani hatását:
  • Általános immunerősítő, feltölti a kiéhezett szervezetet organikus vitaminokkal, nyomelemekkel..
  • A fokhagymához hasonló hatóanyagai kedvezően befolyásolják a vérben a zsírok és koleszterin szintjét.
  • Csökkentik az érelmeszesedés kockázatát, az agyi érelmeszesedést és javítja a memóriát. A vérlemezkék összecsapzódását, vérrög kialakulásának veszélyét mérsékli.
  • Erős antioxidáns hatással bír, csökkenti a szabadgyökök okozta sejt károsodás az egész szervezetben
  • Vértisztító, méregtelenítő, lúgosító hatású, magas klorofil tartalmú, enzimekben gazdag " élő-étel ".
  • Tisztítja az ízületi lerakódásokat, magas húgysavszint, köszvény esetén is hatásos.
  • Bélflóra egyensúlyának helyreállításában segít, enyhe féregűző , vírus és baktériumölő hatással bír..
  • Külsőleg borogatásra, fertőtlenítésre is használható
  • Hatóanyag tartalma többszöröse a fokhagymáénak!"
Forrás: http://www.okonatura.hu/iras/medvehagyma-itt-az-ideje-a-tavaszi-meregtelenitesnek

Medvehagymás buci

Hozzávalók 4 darabhoz:
500 g liszt
kb. 10 g só
1 zacskó porélesztő
2 teáskanál cukor
2 dl langyos tej
3 evőkanál olívaolaj
15 levél medvehagyma

2 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a sót a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk
és kanalanként hozzáadjuk az olívaolajat, valamint az alaposan megmosott, lecsöpögtetett, apróra
vágott medvehagymát, majd hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakart tálban, meleg helyen
egy órát kelesztjük.
Cipókat formázunk belőle, és kiolajozott tepsibe tesszük, újabb félórán át kelesztjük.
200 fokra előmelegített, alul-felül sütésen, a középső rácson aranybarnára sütjük.
A forró bucik tetejét kenjük át hideg vízzel és szórjuk meg liszttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése