Orfűi medvehagyma krémleves


A szökőév miatt a szokásos dátum helyett egy nappal előbb, március 20-án, azaz ma van napéjegyenlőség, tehát elkezdődött a csillagászati tavasz is!!!!! És mi a legjobb tavaszváró növény? Persze, hogy a medvehagyma, ezúttal leves formában.

(Egyébként ez a leves két dolog miatt is megkapta az orfűi előtagot, 1. Orfűn szedtük az alapanyagot, 2. orfűi ismerőstől származik a recept.)

Orfűi medvehagyma krémleves

25 dkg medvehagyma
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál szódabikarbóna
ízlés szerint só
1,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
1 evőkanál liszt
tálaláshoz főtt tojás

A medvehagymát 0,5 liter forró, lobogó sós-szódabikarbónás-olívaolajos vízbe helyezzük 2-3 percre.
Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, majd turmixgépben vagy botmixerrel turmixoljuk krémesre.
Öntsük vissza a fazékba, forraljuk fel újra és adjuk hozzá a tejben elkevert lisztet, majd még utoljára forraljunk rajta.
Félbevágott főtt tojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése