Vörösboros báránycomb

Vörösboros báránycomb

4 szelet báránycomb
2 gerezd fokhagyma
7-8 ág kakukkfű
olívaolaj a pácoláshoz
ízlés szerint só, bors
1 dl. vörösbor
5 g vaj
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez

A bárány combot vágjuk nagyjából 1 cm vastag szeletekre. Dörzsöljük be ízlés szerint sóval és borssal. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a kakukkfűvel és a reszelt fokhagymával, majd ezzel az eleggyel is kenjük meg a szeleteket és helyezzük azokat abba az edénybe, amelyikben majd pácoljuk. Ezután a vörösbort öntsük a húsra. A bárány a hűtőben egy egész éjszakát álljon ebben a páclében.

A megfelelő pácolási időt követően vegyük ki a hússzeleteket, csöpögtessük le és magas lángon süssünk rá kérget, hogy az nedvesség és az ízek belül maradjanak (fontos, hogy ne süssük meg túlságosan, mert attól a bárány megkeményedhet), ezután vegyük vissza a hőmérsékletet és szűrőn keresztül öntsük hozzá a páclevet, majd és fedő alatt pároljuk puhára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése