Zöldséges barna rizs

A kiinduló pont a GoodFood magazin 2012./1. számából a Gombás-rizses egytálétel (37. oldal). Kisebb változtatásokkal, íme az én verzióm.

Zöldséges barna rizs

1 bögre barna rizs
1 szál póréhagyma
250 g barna gomba
1 db piros kaliforniai paprika
10-15 levél friss rozmaring
1/2 konzerv darabolt paradicsom
olívaolaj
5 dl zöldség alaplé ( vagy 1/2 leveskocka+5 dl víz)
(ízlés szerint bors)

Egy wokban/serpenyőben felhevítjük az olajat és magas lángon megpirítjuk a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát, a felnegyedelt gombát. Kivesszük a zöldségeket és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban átforgatjuk a rizst, felöntjük a levessel, hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringleveleket, a darabolt paradicsomot és fedő alatt puhára főzzük a barna rizst.
Amikor elkészült, lazán beleforgatjuk a pirított zöldségeket.
(Tálaláskor frissen őrölt borssal megszórhatjuk.)

1 megjegyzés:

  1. Szia Judit! Szeretnélek egy játékba invitálni, ha van kedved, csatlakozz hozzánk!
    http://izemlekek.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html
    Üdv:
    Anita

    VálaszTörlés