Gombás-vörösboros marharagu

Még ez is a versenyre készült, emiatt is van a képen a főtt krumpli. :)
Gombás-vörösboros marharagu

50 dkg marhalapocka
2 db nagy hagyma
25 dkg csiperkegomba
4 db apró paradicsom
4 dl száraz vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 kávéskanál erős paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
olaj a sütéshez
A felforrósított olajban megpirítjuk a kockára vágott marhahúst, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott hagymát, ráreszeljük (vagy nyomjuk) a fokhagymákat és addig pároljuk, míg a hagyma üveges nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a babérleveleket, a felszeletelt csiperkegombát, ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vörösborral, végül egy órán át pároljuk.
Egy óra elteltével hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése