Puha kacsacomb roppanós spárgával

A titok a lassú tűzön történő sütésben rejlik. Életemben először konfitáltam, a végeredmény fantasztikus, a hús leomlik a csontról, zamatos és fűszeres.
A másik titok, hogy a spárgának nagyon zsengének kell lennie, hiszen csak néhány pillanatra tesszük a forró zsiradékba, így szinte nyersen kerül a tányér és az öregebb, fásabb spárga így ehetetlen lenne.

Puha kacsacomb roppanós spárgával

4 db kacsacomb

4 közepes ág rozmaring
frissen őrölt bors
3 dl húsleves (kockából)
6 evőkanál kacsa-/libazsír
1 fej fokhagyma
250 g zsenge spárga

A kacsacombokat alaposan megmossuk és megtörölgetjük. Besózzuk, bedörzsöljük 2 ág apróra vágott rozmaringgal és frissen őrölt borssal, majd 1 órán át szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.
Magas falú sütőtálba rakjuk a zsírt, a levest, a megpucolt fokhagymagerezdeket, a maradék rozmaringot és a bőrrel felfelé helyezett combokat.
100 fokra előmelegített sütőben 2 és 1/2 órán át, majd 120 fokra emelve még 45 percen át sütjük. Ezután a kacsacombokat lecsöpögtetjük és felforrósított száraz serpenyőben, megpirítjuk a bőrét.
A forró serpenyőbe beletesszük a spárgákat, egy merőkanálnyi leszűrt "sütőlé"-vel nyakon öntjük és magas lángon néhány pillanatig főzzük.


4 megjegyzés:

  1. Ez most nagyon gyomron talált... :P
    Megyek és eszek valamit gyorsan...

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, nagyon finom lehet, nagyon jól néz ki!
    Hoztam Neked valamit, kérlek nézz be hozzám: http://izemlekek.blogspot.com/2012/05/magyarok-asztala-dij.html
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hani, nagyon szépen köszönöm! Elnézést, hogy csak most reagálok, kissé sok minden történt-történik velem...
      puszik

      Törlés