Pikáns tésztakorongok

Az úgy volt, hogy bementem a konyhába és körbenéztem... fél paprika, fél paradicsom, negyed üveg kapribogyó, maradék liszt, ami nem fért már bele dobozba, aztán a  friss tojásnak is kellett a hely, a régebbi eresztésből még 2 db várakozott a felhasználásra... szóval valahogy így kezdődött.


Pikáns tésztakorongok

a tésztához:

500 g liszt (esetemben 300 g finomliszt+ 200 g rozsliszt)
2 teáskanál só
75 g olvasztott margain
2 db tojás
150 ml langyos tej
100 ml langyos víz
1 zacskó porélesztő
1 teáskanál cukor

a feltéthez:

2 fej vöröshagyma
2 evőkanál barnacukor
1/2 dl  vörös balzsamecet
1 evőkanál olaj

paradicsom
paprika
kapribogyó
olívaolaj a kenéshez

A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a sót és a lisztet, majd langyosra mikrozzuk.
A tejbe beleöntjük a vizet, megédesítjük a cukorral és beleszórjuk a porélesztőt.
A sós liszthez adjuk az élesztős vizes tejet, az olvasztott margarint és a tojásokat. Szépen összedagasztjuk és 30 percre letakarva félretesszük.

A vöröshagymát felkarikázzuk. Egy serpenyőben melegíteni kezdjük az olajat, belerakjuk a hagymakarikákat, megszórjuk a barnacukorral és ráöntjük a balzsamecetet. Közepes lángon besűrűsítjük.

A tésztát négyfelé osztjuk, majd korongokat formázunk belőlük, amiket kiolajozott sütőpapírra helyezünk. A tetejüket megkenjük olívaolajjal, erre helyezzük szószostul a balzsamecetes hagymát, rárakosgatjuk a felszeletelt/-karikázott paradicsomot és paprikát, valamint a kapribogyót.

200 fokra előmelegített sütőben és 20-25 perc alatt süssük készre.

UPDATE 1: Frissen, melegen egyétek! Hidegen nem jó... :(

1 megjegyzés:

  1. Judit, csak itt tudtalak elérni - köszönöm a kommentedet és kérlek nézz (legalább) még egyszer vissza hozzám ! :-)

    VálaszTörlés