Spárgás polenta

Az utóbbi időben elég sok polentát fogyasztottunk a legkülönfélébb zöldségekkel, de ettük már édesen is (előbb-utóbb azt is közzéteszem).
A személyes kedvencünk egyöntetűen a spárgás lett, és mivel még lehet kapni a boltokban és a piacokon is, így megosztom.

Spárgás polenta-torta

1 csomó zöld spárga
1 evőkanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só

A spárgákat megpucoljuk, eltávolítjuk a fás szárukat, ha kell. Egy lábosban vizet forralunk a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával, majd néhány perc alatt roppanósra főzzük. 3 centis darabokra vágjuk és egy kiolajozott tál aljára rakosgatjuk, a maradékot 1 merőkanálnyi főzőlével leturmixoljuk.

Polenta:

5 dl spárga főzőlé
100 g kukoricadara
olaj

Forraljuk fel a levest és apránként adjuk hozzá és folyamatos kevergetés mellett 15-20 percen át főzzük a kukoricadarát. A masszát ezután a kiolajozott, spárgával kirakott tálba öntjük és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt polentát kiborítjuk a  formából, felszeleteljük és a spárgamártással tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Bevallom, a polentával nem voltam soha túl jóban, de spárgával szívesen megkóstolnám. :)
    Milyen zöldségekkel ajánlanád még ezen kívül?

    Kíváncsi vagyok az édes változatra is!

    VálaszTörlés
  2. Én megfőztem azt a sárgarépás-narancsos szósszal, nagy sikert aratott, szóval ezt is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés