Zöldséges csirke

A Delimano játék alatt nagyon megkedveltem az olaszok szárzelleres-sárgarépás-paradicsomos szószuk. Még áprilisban készítettem ezt, édesköménnyel és csirkével feltunningolva.

Zöldséges csirke

500 g csirkemellfilé
1 kisebb gumó édeskömény
1 db sárgarépa
1 db szárzeller
1 konzerv hámozott (darabolt) paradicsom
1 evőkanál cukor
ízlés szerint só
olívaolaj

Olívaolajon megpároljuk a felkarikázott szárzellert a sárgarépával. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, megszórjuk a cukorral, a sóval és alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket.

Serpenyőben olajat hevítünk, lepirítjuk a felkockázott csirkemelleket, majd a szószhoz adjuk a husit és készre főzzük.
Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk és beleforgatjuk az ételbe.

Aki nem szereti az édesköményt, nyugodt szívvel el is hagyhatja belőle, anélkül is igen ízletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése