Egyszerű kacsamell

Írom a bejegyzést és korog a gyomrom. Ránézek erre a gyönyörűségre a fotón és szinte érzem az illatát... megint kacsát kell vennem...
Egyszerű kacsamell
20 dkg kacsamellfilé
1 tk. friss rozmaring
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 gerezd fokhagyma
1 kk. méz 
A kacsamellfilé alját (a bőrét nem), alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott rozmaringgal. 20 percen át szobahőmérsékleten pihentetjük. Egy magasabb falú serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk és a húst a bőrével lefelé beletesszük. Ha ropogósra sült a bőre, megfordítjuk, a tetejét megkenjük mézzel, majd a saját zsírjában 5-8 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése