Grillezett tarja

Jobb híján grillserpenyőben készül,  hiányzott is a füstös íz, de most ez van...

Grillezett tarja

4 szelet másfél centi vastag tarja


a páchoz:
3 gerezd  apróra vágott fokhagyma
1 tk. pirospaprika
1/2 tk. majoranna
1/2 tk. kakukkfű- lehet szárított is
1 dl olaj
ízlés szerint bors

Összeállítjuk a pácot, alaposan bekenjük vele a hússzeleteket és legalább egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

Grillezés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a húst, hogy szoba- vagy "kerthőmérsékletűek" legyenek, mire a forró serpenyőbe vagy a grillrácsra kerülnek.
4-5 perc után fordítsuk meg a hússzeleteket és sózzuk meg. Grillezzük meg a másik oldalát is és tálaljuk friss salátával, esetleg grillezett hagymával, paradicsommal, gombával.

3 megjegyzés:

  1. Ezzel a recepttel csak egy "probléma" van:
    a kedvenc hentesünknél ma elfogyott a tarja, mire odaértünk... ;)
    Amúgy ha mennyei finom füstölt tarját szeretnétek, jó szívvel ajánlom a Citrom utcai Zengő húsboltot. Igen, ez itt most a reklám helye... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zengőben vásárolunk mi is, csak éppen a Diana téren :))))

      Törlés
  2. Igaz, Hozzátok mégis csak az esik közelebb, mint a Citrom utcai... :) Jó tudni, hogy Kertvárosban is van Zengő! :) Köszi az infót!

    VálaszTörlés