Lime-mal és chilivel pácolt tarja

Mivel még mindig csak a nyár közepén járunk, ezért jöjjön a mi idei slágerünk a grillen: lime-mal és chilivel pácolt tarja.

Lime-mal és chilivel pácolt tarja

4 db ujjnyi vastag tarjaszelet
1 db lime
2 db chilipaprika
1 evőkanál barnacukor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
olívaolaj

A lime héját  reszeljük le és keverjük össze a lime kifacsart levével, a barnacukorral, a felkarikázott chilipaprikával a zúzott fokhagymával. A keverékkel alaposan dörzsöljük be a hússzeleteket, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
Minimum 2 órára helyezzük hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolódni hagyjuk.

Grillezés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a húst, hogy szoba- vagy "kerthőmérsékletűek" legyenek, mire a forró serpenyőbe vagy  grillrácsra kerülnek.
4-5 perc után fordítsuk meg a hússzeleteket és sózzuk meg. Grillezzük meg a másik oldalát is és tálaljuk friss salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése