Mi így főzzük a kukoricát és így sütjük az újkrumplit


A leggyorsabb, leglaktatóbb és talán a legolcsóbb keményítő napi ételek. (Pécs, Diana téri piac: kukorica 85 Ft/cső, újkrumpli 60 Ft/kg)

Főtt kukorica

Megtisztítjuk a kukoricát, de nem dobjuk el a zöldjét. Egy nagy lábosba  rakjuk a  csöveket, felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira álljon rajta és a tetejére tesszük a zöldjét. Közepes lángon felforraljuk, elzárjuk a tüzet és 10 percig fedő alatt hagyjuk pihenni.



Újkrumpli sütőben

újkrumpli
mustár

chili
bors
fokhagymapehely
olívaolaj

Megtisztítjuk és félbevágjuk/negyedeljük az újkrumplikat. Olívaolajat összekeverünk mustárral, sóval, borssal, őrölt chilivel, őrölt fokhagymapehellyel és ebben alaposan átforgatjuk a zöldséget. 
190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Bevallom, nekem mindig kőkemény lett a kukoricám, de most megpróbálom ezzel a módszerrel.
    A krumpli meg nagyon izgalmasnak tűnik és alig várom az új képeken látható ételek receptjeit!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mamám és anyum is így főzi, én tőlük tanultam, ha nem vén a kukoricád, akkor ezzel módszerrel nem lesz kemény. :)
      A receptek majd érkeznek, ahogy időm engedi. :)

      Törlés
  2. Nálunk is levelestől készül a főttkukorica. :)
    Az újkrumplit viszont így még nem próbáltuk...pedig nagyon ígéretesnek tűnik! :P
    Ami a képeket illeti: a bal felső sarokban az a málnás muffin gyönyörű! Várom én is az újabb recepteket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem majd minél előbb posztolni, csak a a blogolásra szánt időm jelentős részét felemészti a biciklizés...ezért ez a sok elmaradás... :D

      Törlés