Szilvás egyensúly piskóta muffinformában

Ha  kedvenc nyers édes tésztát kellene mondanom, biztosan erre esne a választásom. Gyerekkorom óta szívesen kóstolgatom a még sületlen tésztákat, van olyan aminél már számolok az elnyalogatott adagokkal is... na ez is olyan.

Szilvás egyensúly piskóta muffinformában

5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin/vaj
20 dkg liszt
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum
szilva

+ egy kevés liszt  a forgatáshoz

(vaj/margain a forma kenéséhez
liszt a szóráshoz)

fahéjas cukor a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A porcukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal/ margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a sót, a rumot. Végül hozzáadjuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
A tésztát kivajazott-kilisztezett vagy papírral kibélelt formába töltjük 
A szilvákat kimagozzuk, esetleg félbevágjuk lisztbe forgatjuk és a tészta közepébe nyomjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A langyos süteményeket megszórjuk fahéjas cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése