Szilvás jázminrizs

A jázminrizs tökéletes választás egy keményítő napi édesség elkészítéséhez, ugyanis fantasztikus íze van sima szőlőcukros vízben főzve is.

Szilvás jázminrizs

10 szem szilva
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk.  őrölt szegfűszeg
3+2 ek.szőlőcukor
100 g jázminrizs
190 ml víz

A szilvát kimagozzuk, megszórjuk 3 ek. szőlőcukorral, fahéjjal,  szegfűszeggel és kis lángon kezdjük melegíteni, hagyjuk összeesni és besűrűsödni.
A rizst leöblítjük és beletesszük a 2 ek. szőlőcukorral elkevert 190ml vízbe, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük, majd a tűzről levéve, lefedve, még 10 percig hagyjuk párolódni.
Keverjük össze a szilvás szószt a rizzsel, majd kanalazzuk egy pohárba vagy formába.
Hidegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése