Tojástekercs

A receptet a Good Food magazin 2012./ 3. számában a 29. oldalon találtam  Spárgás omlett néven és azonnal tudtam, hogy ezt el kell készítenem.
Nekem nincs téglalap alakú serpenyőm, ami valószínűleg megkönnyítette volna a dolgom, de  pikk-pakk összedobható sima kerek serpenyőben is, csak rá kell érezni a technikájára.
Egy kicsit változtattam a recepten, mert nem mindent sikerült beszereznem az eredeti változathoz.
Kifejezetten ajánlom friss pritaminnal vagy kápiapaprikával, hiszen a spárgaszezon sajnos már elmúlt...

Tojástekercs

4 nagy tojás
1 ek. vodka
1/2 ek. barnacukor
1 tk. szójaszósz
olaj a sütéshez

3-4 szál spárga sós vízben blansírozva
vagy
felcsíkozott pritamin- vagy kápiapaprika

evőpálcika

A tojásokat óvatosan verjük fel a pálcikával, adjuk hozzá a vodkát, a barnacukrot és a szójaszószt.
Közepes lángon  hevítsünk fel egy serpenyőt,  öntsünk  bele egy kevés olajat, majd egy papírtörlővel egyenletesen kenjük el benne a zsiradékot.
A tojásos keverékből egy keveset kanalazzunk és oszlassunk el a serpenyőben. Kb.1 percig süssük, de ne süljön át teljesen, ez segíti később a rétegek összeragadását. Egy szilikonspatula segítségével tekerjük fel és hagyjuk a serpenyő szélén.
Papírtörlővel olajozzuk ki újra a serpenyőt, jöhet egy újabb adag keverék, 1 percig süssük, majd a feltekert rétegtől indulva kezdjük el feltekerni az újabb réteget, így egyre vastagabb lesz. a tekercsünk.
Amikor a felvert tojás fele megsült, akkor az éppen sülő réteg tetejére tegyük kereszteben rá a zöldségeket és azzal együtt tekerjük fel Majd folytassuk a tojásréteg sütést és tekerést, amíg el nem fogy a keverék.
Vágjuk 3 centis darabokra és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése