Barna sörben pácolt tarja


Hmmmm, ez is ott van a szeren... :)

Barna sörben pácolt tarja

ujjnyi vastag tarjaszeletek
0,5 l barna sör
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál mustár
3 fej lilahagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
2 evőkanál tejföl
olaj

A barna sörben elkeverjük a mustárt, a majoránnát, a borsot, a felszeletelt hagymát, majd  a pácba fektetjük a tarjaszeleteket. Legalább 3-4 órán át, de a legjobb ha egy éjszakán át hagyjuk pihenni a husikat.


Grillezés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a húst, csepegtessük le és hagyjuk szoba- vagy "kerthőmérsékletűek" melegedni, mire a forró serpenyőbe vagy  grillrácsra kerülnek.
4-5 perc után fordítsuk meg a hússzeleteket és sózzuk meg. Grillezzük meg a másik oldalát is.
A páclében keverjük el a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel és szószként kínáljuk a grillezett tarja mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése