Fordított, nektarinos túrótorta

A szokásostól eltérően, ma két bejegyzéssel jelentkezem, ezzel a végére érve az idei  nektarinos recepteknek. Legalábbis azt hiszem nincs több. :)
A fotó elég sebtében készült, nem a blogra szántam, de annyira ízlett eddig mindenkinek, aki kóstolta, hogy úgy döntöttem mégis csak posztolom.

Fordított, nektarinos túrótorta (22 cm-es formához)

3 db nektarin
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál szőlőcukor
500 g túró
2 db tojás
3 evőkanál zabkorpa
vaj


A nektarinokat cikkekre vágjuk és a kivajazott, barnacukorral meghintett formába rakjuk a gyümölcs darabokat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a túróval, a zabkorpával és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Rákanalazzuk a barackra és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percen át sütjük. (Nem kell megijedni, ha vizesedik a teteje, általában elpárolog a sütés végére.)

Amint kivettük a sütőből, borítsuk egy nagyobb tányérra és hagyjuk teljesen kihűlni, ha könnyen szeretnénk szeletelni. (Bár isteni langyosan kanalazni is...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése