Málnás gesztenyés desszert


Szinte nulla munka és ebben a kánikulában ez mindenképpen mérvadónak számít. Nem kell más, mint egy jó maréknyi málna ( tetszés, ízlés, érés szerint variálható ribizlivel, szederrel, áfonyával, meggyevel stb.), egy citrom, kis szőlőcukor és egy natúr gesztenyemassza. Ennyi.


Málnás gesztenyés desszert


100 g málna
200 g  natúr gesztenyemassza
5 evőkanál szőlőcukor
1 citrom reszelt héja+ néhány csepp citromlé


A gesztenyemasszát kisebb szeletekre ágjuk és poharakba rendezzük.
A gyümölcsöt megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk reszelt citromhéjat és 2-3 csepp citromlét. Lassú lángon hagyjuk összeesni és kicsit besűrűsödni.
Meglocsoljuk a gesztenyét vele, majd néhány órányi hűtőben pihenés után, tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Finom lehet, de ami itt a legjobban megfogott, az a fotó! Vagy inkább csupa nagybetűvel: FOTÓ! Vmi hihetetlenül profi anyag, tökéletes beállítás, annyira csábítóan kínálja a málnás-gesztenyés desszertet, hogy szinte "le lehet emelni" a képről a kis pohárkát! (aminek a beszerzési helyére szintén kíváncsi vagyok, mert nagyon kellene!! :))
    Juditom, azthiszem megyek hozzád ételfotózást tanulni! Lehetne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katjám, nagyon kedves vagy! :)

      A pohár lelőhelye a Tesco vagy az Interspar, kettesével vagy négyesével csomagolt, elég vastag falú, szóval bírja a strapát ;)

      Törlés
  2. Köszi szépen az infót a beszerzési helyről! :)
    (Még kint Brightonban ittam latte-t egy hasonló pohárkából, de annak dupla fala volt ás állati jól nézett ki - olyasmit vadászok már egy ideje, nem tudom, itthon kapható-e...)

    VálaszTörlés