Mediterrán burgonyarolád

Rendezgettem a gépen a fájlokat, amikor is megtaláltam egy régen elmentett receptet, a spanyol burgonyarolád-ot, Szintia Mennyei manna blogjáról. Kicsit átalakítva, íme az én verzióm.

Mediterrán burgonyarolád

0,5 kg burgonya
8 szem olívabogyó
1 evőkanál kapribogyó
1 citrom reszelt héja
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint szerecsendió

Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd összekeverjük a felkarikázott olívabogyóval, a félbevágott kapribogyóval, ízesítjük citromhéjjal és zúzott fokhagymával.

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokba vágva sós vízben puhára főzzük.
A főtt krumplit összetörjük megszórjuk sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Egy kevés krumpli főzőlével minél simábbra keverjük.
A krumplipürét olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapír felén egyenletesen eloszlatjuk. A papír másik felével betakarjuk. Ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, majd kitakarjuk.
Eloszlatjuk rajta a az olívabogyós-kapribogyós keveréket és a sütőpapír segítségével, mintha csak piskótaroládot készítenénk, egyszerűen feltekerjük.
30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy "megszilárduljon" és könnyen vághatóvá váljon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése