Quiche meg nem is

Oké, én is érzem, hogy a cím kissé erőltetett, de mégis csak találó, mert a tészta az tényleg az alap-quiche, a töltelék azonban nem a szokásos tejes-tejszínes-sajtos.
Abszolút az ösztöneimre, illetve a hűtőben és a kamrákban találtakra támaszkodtam. Az eredmény egy könnyű, finom vacsora.

Quiche meg nem is (22 cm  átmérőjű formához)

alaptészta:

25 dkg liszt- ez nálam 125 g finomliszt + 125 g teljes kiőrlésű
10 dkg hideg margarin
4-5 evőkanál hideg víz
1 db tojás
ízlés szerint só - nálam kb. 1/2 teáskanálnyi

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és minimum egy órán át hűtőben pihentetjük.
Kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük a tésztával a formánkat. A tésztára sütőpapírt helyezünk, a papírra száraz babot szórunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

töltelék:

1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
40 g liszt ~ 2 evőkanál

2 db érett paradicsom
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3-4 levél apróra vágott bazsalikom


A tojást habosra verjük, belecsorgatjuk az olajat, a vizet, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, ízesítjük a mustárral.
A konzerv paradicsomhoz adjuk az apróra kockázott vöröshagymát, a kapribogyót, a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, majd belecsorgatjuk a tojásos keveréket és alaposan összekeverjük.

A paradicsomos szósszal megtöltjük a tésztát, a  tetejét karikára vágott paradicsommal díszítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés: