Tejszínes csirkemell kockák grillezett rozmaringos nektarinnal


Ez is még a "nagy nektarin-érés" idején készült, de láttam még a piacon kopaszbarackot, így talán  nem késő posztolni a receptjét.

Tejszínes csirkemell kockák grillezett rozmaringos nektarinnal 

500 g csirkemell
250 ml főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4-5 db nektarin
2 nagy ág rozmaring
olívaolaj

A csirkemelleket felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, majd felöntjük a tejföllel elkevert főzőtejszínnel, ízesítjük az apróra vágott fokhagymával, sózzuk-borsozzuk és alacsony lángon 20 perc alatt készre főzzük.

A nektarint félbevágjuk, kimagozzuk, a gyümölcsöt apróra vágott rozmaringgal. A grillserpenyőt ecsettel olívaolajjal kikenjük, felforrósítjuk és a gyümölcshússal lefelé belehelyezzük a barackokat. 2 perc után megfordítjuk és a bőrös felét kb.1 percen át grillezzük.  Hidegen és melegen egyaránt ízletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése