Turbó kifli


Ez a kifli az egyik legjobb, amit valaha sütöttem, ismét hálásan köszönöm Limara-nak, hogy megosztotta a nagyvilággal ezt a remeket is. A turbó kifli receptje itt.
Nálunk csak fél adag készült,  de a só és a cukor mennyiségét megtartottam az eredetiből, így ezt gépelem be.


Turbó kifli

30 dkg finomliszt
1 tk. só
2,5 ek. olaj
1 dl víz
0.75 dl tej
1 tk. cukor
0,5 zacskó porélesztő

+
50 g olvasztott vaj
0.5 tk. só

Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben.
A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, és 25-35 percen át hagyjuk pihenni.
A vajban elkeverjük a sót.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Két egyforma darabba osztjuk. az egyik adagot vékony kör alakra nyújtjuk és megkenjük a sós vajjal, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
8 vagy 16 cikkre vágjuk  Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig kelni hagyjuk.
A kifliket  lekenjük vízzel, 15-18 perc készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia Juditom,
    Örülök, hogy újra itt vagy! :)

    Ezt a kiflit mi is szeretjük, nálunk Anninéni szokott remekelni vele!
    Tényleg nagyon finom, én is megsütöm - amint vége ennek a 40fokos dögmelegnek...mert addig csak fagyi meg behűtött dinnye lesz itthon a desszert... ;)

    Pussz, szép hetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eltűnök-feltűnök ez a nyáron... :)

      Törlés