Bazsalikomleves csirkekockákkal

Egyszerű, könnyű nyári leves vagyis most már nyarat idéző leves, hiszen mégis csak szeptember van már... :(

Bazsalikomleves csirkekockákkal

5 dl főzőtejszín
15-20 db friss bazsalikomlevél
200 g csirkemell
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

A csirkemellet felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, sózzuk-borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Kiszedjük és félretesszük a húsdarabokat és a levét felengedjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és leturmixoljuk.
Ezután már csak visszatesszük a csirkekockákat a levesbe és alacsony lángon összeforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése