Grillezett csirkemell kapribogyó mártással

Ebben a borongós, hideg, esős időben, jöjjön egy könnyű, ízeiben mediterrán étel, hogy  kicsit visszacsempésszem a nyarat. :-)

Grillezett csirkemell kapribogyó mártással

500 g csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint fokhagyma
olívaolaj

Kapribogyó mártáshoz:
3 evőkanál kapribogyó
150 ml főzőtejszín
0,5 dl fehérbor
1 evőkanál mustár
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint (fehér)bors
(ha kell, ízlés szerint só)
olívaolaj
 
A csirkemelleket alaposan bekenjük zúzott fokhagymával és borssal, majd felforrósított, olívaolajjal megkent grillserpenyőbe helyezzük a hússzeleteket.  3-4 perc után fordítsuk meg a husikat és sózzuk, illetve szórjuk meg pirospaprikával. Süssük további 2-3 percen át.

Pár csepp olívaolajban elkeverjük a mustárt, hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, a (fehér)borssal. Alacsony lángon melegíteni kezdjük, belekanalazzuk az olívabogyót és kevergetve felforraljuk.
Kóstolás után sózzuk, ha kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése