Kardamomos sárgarépa krémleves pirított póréval

A hagymakarikák nélkül határozottan bébiétel látszatot kelt, tudom. Ízre viszont határozottan nem az. Egyszer édes és pikáns, amivel jól harmonizál a pirított póréhagyma, ráadásul, nem utolsó sorban, gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Kardamomos sárgarépa krémleves pirított póréval

0,5 kg sárgarépa
1 l zöldségleves ( akár 1 db leveskockából)
nagy csipet kardamom
ízlés szerint só
póréhagyma
olívaolaj

A répákat megpucoljuk, kisebb darabokba vágjuk és puhára főzzük a zöldséglével. Leturmixoljuk, ízesítjük kardamommal, ha kell sózzuk.

A póréhagymát felkarikázzuk, majd forró olívaolajban aranybarnára sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Izgalmasan hangzik... kipróbálnivaló-listára kerül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte tetszésed! Muszáj volt valami kárpótlás a bazsalikomleves után.. :))

      Törlés
  2. Köszi szépen, hogy gondoltál a kényes-finnyás Katjádra! ;)
    Amúgy ha hiszed, ha nem, kezdek megbarátkozni a bazsalikommal, így lehet, hogy a bazsalikomos csirkelevest is kipróbáljuk - amint meggyógyul a botmixerem... :)

    VálaszTörlés