Kókusztejes-limeos jázmin rizs, thai vörös curryvel

Újabb thai étel, nagyon finom, nagyon fűszeres! Meglepő ízek, amik tökéletesen érvényesülnek egymással. A thai konyha a legújabb kedvencünk!

 Kókusztejes-limeos jázmin rizs, thai vörös curryvel
 
Thai vörös curryhez:

1 db lime leve és reszelt héja
1 db vöröshagyma
1 teáskanál.chili
1 kávéskanál thai citromfű
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál barnacukor
ízlés szerint só
1 kávéskanál kurkuma
1 dl víz
100 ml kókusztej
1 evőkanál keményítő

200 g jázmin rizs
150 ml kókusztej
125 ml víz
1 lime reszelt héja

A jázmin rizst felforraljuk a vízzel hígított kókusztejjel, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük, zárjuk el a tüzet alatta, ezután  10 percig lefedve állni hagyjuk. Tálalás előtt keverjük hozzá a frissen reszelt limehéjat. (Nekünk nem kellett hozzá külön só, mert maga curry elég intenzív ízű, de akinek hiány érzete van miatta, ízesítse kedve szerint)

A vöröshagymát lereszeljük, meglocsoljuk a lime levével.
Fogjunk egy nyeles lábost, öntsük bele a szezámolajat. Adjuk hozzá a felkarikázott chilit, a thai citromfüvet, a lime reszelt héját és alacsony lángon melegítsük fel. Ne várjuk meg míg forró lesz, csak langyosítani kell!
Keverjük hozzá a reszelt hagymát, öntsük fel a kókusztejjel, ízesítsük kurkumával, sóval, cukorral. Közepes lángon forraljuk fel.
A vízben oldjuk fel a keményítőt, majd adjuk a curryhez és folyamatos keverés mellett sűrítsük be.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése