Mogyoróhab meggyzselével

Gittánál több helyen olvastam a kesuhabról, gondoltam egyet és elkészítettem törökmogyoróból. Nagyon finom, de kissé tömény lett volna egymagában, ezért gyorsan összedobtam mellé egy kis meggyzselét. Lehűtve kiváló desszert.

Mogyoróhab meggyzselével

1 csésze törökmogyoró
1 csésze víz
ízlés szerint méz/szőlőcukor/édesítő
néhány csepp narancs-/citromlé
1/2 narancs/citrom reszelt héja

2 marék magozott meggy (friss/befőtt/fagyasztott)
1 kávéskanál zselatinpor

Turmixgépben összeturmixoljuk a mogyorót a vízzel, a citruslével és reszelt héjjal, majd ízlés szerint édesítjük.

A meggyet alacsony lángon melegíteni kezdjük, hogy levet eresszen, hozzáadjuk és kevergetve feloldjuk benne a zselatinport. Ha felforrt, levesszük a tűzről.

A poharak aljába kanalazunk egy adag meggyet, erre kerül a mogyoróhab, végül a tetejére helyezzük a maradék meggyet és a zselét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése