Az eredeti Naan kenyér

Legalábbis a food.com szerint ez az eredeti indiai Naan kenyér receptje. :-) Kétszer készítettem eddig,  először még fekete kömény (nigella seeds) nélkül, azonban a másodikhoz már sikerült beszereznem az arab fűszerboltból és bizony érdemes beletenni...

Az eredeti Naan kenyér (4 db-hoz)


3 csésze liszt
1/2 zacskó porélesztő
3/4 csésze langyos víz
2 evőkanál natur joghurt vagy kefír
1 lágyan felvert tojás
2 teáskanál só
1 teáskanál összetört/őrölt fekete kömény
1 evőkanál olaj

A langyos vízbe szórjuk a porélesztőt.

A lisztben elkeverjük a sót. Hozzáadjuk a joghurtot/ kefírt, a lágyan felvert tojást, a fekete köményt és az élesztős vizet. Lágy tésztává dagasztjuk, gombóccá formázzuk és körbekenjük olajjal.
Langyos helyen lefedve 20 percig kelesztjük.
Osszuk négy egyenlő résszé, gömbölyítsük meg őket. Olajos kézzel kihúzkodjuk mintha pizzát vagy lángost készítenénk, és felforrósított, száraz serpenyőbe tesszük. kb.  40-60 mp után fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése