Bazsalikomos-fokhagymás lasagnetekercsek

A lasagne lapok ilyesféle felhasználását a minap láttam a tv-ben és muszáj volt kipróbálnom nekem is. Kicsit maszatos és macerás, de az eredmény fantasztikus, kívül ropogássá sült, belül puha maradt a tészta. Egy kevés ketchuppal remek csemege.

Bazsalikomos-fokhagymás lasagnetekercsek

20 db lasagne lap

4 gerezd fokhagyma
nagy csokor friss bazsalikom
bors
1 evőkanál liszt
0,5 dl olívaolaj+ egy kevés a kenéshez

Lobogó sós vízben fogkeményre főzzük a lapokat, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. 1 dl tészta főzőlét félreteszünk!!!!!

A fokhagymát a bazsalikommal és a olívaolajjal krémesre turmixoljuk. A tészta főzőlében elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a bazsalikomos masszához és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük. Ízesítjük, ha kell sóval, borssal.

Fogunk egy kerek formát, pl. piteformát, vékonyan kiolajozzuk.

Egymás mellé fektetünk 2 lasagne lapot, mindkettőt megkenjük krémmel, az egyiket feltekerjük, majd a tekercset a  másik lapra helyezve felgöngyöljük. Egy éles késsel félbe vágjuk és formába helyezzük. Addig ismételjük, míg el nem fogynak a lapok.

A formába 0,5 dl vizet öntünk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Ez valami szenzációsan néz ki, és biztos nagyon finom is! :)
    Hűha...ki kellene próbálnom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-)
      A diéta szabályai miatt nem használtam tejszínt, de a főzőlét nyugodtan cseréld ki rá, a bazsalikomot meg mondjuk spenótra :)))

      Törlés
  2. Dejó, tejszínnel is el lehet készíteni? Ez tetszik!
    Akár hiszed, akár nem, Bazsalikommal kezdünk egészen jóban lenni! :) Bár biztosan fincsi spenóttal is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem "működnie" kell vele, csak forrald be a krémet, hogy jó sűrű legyen. :)

      Törlés