Borsos fehérpecsenye


Ez az én anyukám receptje, a hús mindig omlós és ízletes lesz, ha így készül.

Borsos fehérpecsenye

0,5 kg fehérpecsenye
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
10 szem feketebors
2 szelet kolozsvári szalonna
3 dl húsleves
olaj
2-3 evőkanál tejföl

Apróra kockázzuk a hagymát és a szalonnát.
Forró serpenyőben, kevés zsiradékon megpirítjuk a fehérpecsenye minden oldalát.
Mellétesszük a felkockázott hagymát, a szalonnát, a félbevágott fokhagymákat, a babérlevet, az egész borsokat és felöntjük húslevessel. Közepes lángon, fedő alatt puhává pároljuk a húst. Kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Leszűrjük a főzőlét, néhány kanál tejföllel besűrűsítjük, ha kell sóval-borssal ízesítjük és a hús mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése