Citromos piskóta epres sült habbal

A Good Food magazin 2012./8. számának 77. oldalán bukkantam a citromos piskóta receptjére, sok mindenen nem változtattam, csupán került bele egy kis vanília és egy citromot kicseréltem lime-ra és nem citromos-cukros máz került rá, mert volt két tojásfehérjém, így a tetejére készítettem egy kis sült, epres tojáshabot.

Citromos piskóta epres sült habbal

12 db muffin-hoz
250 g puha vaj/margarin
250 g cukor
3 tojás
250 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
1 lime leve és reszelt héja
1/2 vanília rúd kikapart magjai

 (4 db-ra elég ez a mennyiség)
50 g cukor
10 szem (fagyasztott) eper
2 tojásfehérje


Az epret lecukrozzuk és alacsony lángon forrásig melegítjük. Pépesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a citrom meg a lime levét és reszelt héját, a vanília kikapart magjait, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk a krémet és 160 fokra előmelegített sütőben a középső rácson 25 percen át sütjük.

A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt eperpürét, nyomózsákba töltjük és a 25 percen állt sült muffinok tetejére nyomjuk.

A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre állítjuk, ha van grill fokozat, akkor azt használjuk, és 5 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése