Csicseriborsó ragu

"A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását."
Éppen ezért jó, ha beépítjük a fogyasztását a diétánkba is. A NoSalty-n bukkantam witch jó kis receptjére, amit egy ici-picit leegyszerűsítettem.

Csicseriborsó ragu

1 fej fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 piros kaliforniai vagy kápiapaprika
1 piros chilipaprika
1 póréhagyma
1 konzerv hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 konzerv csicseriborsó
1 citrom reszelt héja
2-3 nagy levél menta
3-4 szál petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál cukor

A fokhagyma gerezdeket forró olajban megpirítjuk, majd egy tálkába áttesszük és összenyomjuk.
A visszamaradt olajban megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát és felcsíkozott paprikát, sózzuk-borsozzuk.
Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, ízesítjük cukorral, a felkarikázott chilipaprikával és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk 30 percig. Beletesszük a lecsöpögtetett csicseriborsót, óvatosan elkeverjük és elzárjuk a lángot alatta. Tálaláskor megszórjuk  apróra vágott menta- petrezselyem-reszelt citromhéj keverékkel.

Rizzsel együtt tökéletes és laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése