Házi puding

Nem szoktam pudingporokat venni, hiszen semmivel sem több idő, ha magam készítem el. Nem kell ehhez semmi más, csak étkezési keményítő, tej, valamiféle édesítő (pl.:cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer) és onnantól már csak a fantáziánk vagy a kamránk szabhat határt.
Néhány kedvencünket megosztanám és előbb-utóbb mindegyikről készítek fotót. is.

Puding alaprecept

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
1/2 vaníliarúd

4 dl tejbe tesszük a vanília kikapart magját és héját, majd  lassú tűzön felforralunk, kiemeljük a vaníliarudat és elkeverjük benne az édesítőt.
A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt , majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk.

Fahéjas

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál őrölt fahéj

4 dl tejet lassú tűzön felforralunk, elkeverjük benne az édesítőt.

A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a fahéjat, majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk.

Kókuszos

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál kókuszsűrítmény-elhagyható

4 dl tejben elkeverjük a kókuszsűrítményt, beleszórjuk a kókuszreszeléket és lassú tűzön felforraljuk, majd elkeverjük benne az édesítőt.
A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt , majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk.


Kókuszos-csokis

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál keserű kakaópor

4 dl tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket, lassú tűzön felforraljuk, majd elkeverjük benne az édesítőt.
A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt , majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk.

Csokis puding

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál keserű kakaópor

4 dl tejet lassú tűzön felforralunk, elkeverjük benne az édesítőt.
A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a kakaóport, majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk


Narancsos-csokis puding

0,5 l tej
ízlés szerint valamiféle édesítő (pl.: cukor, szőlőcukor, méz, édesítőszer)
2 evőkanál étkezési keményítő
1 narancs leve és reszelt héja
2 evőkanál keserű kakaópor

4 dl tejet lassú tűzön felforralunk, elkeverjük benne az édesítőt és narancslét.
A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a kakaóport, majd folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. Kívánt sűrűségűre főzzük, végül tálkákban, poharakban szétosztjuk

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz puding-ötletek! :)
    Bár van még itthon régebbről pár zacskó ilyen-olyan puding, inkább házilag fogom gyártani ezután!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem, tényleg megéri. Pontosan tudod mi van benne és mégsem aromákkal meg ízfokozókkal dúsított... :)

      Törlés