Olívás-paradicsomos pita

Tegnap az Aldiban láttunk ízesített pitát, gondoltam, miért is ne süssünk ilyet itthon. Alapul Limara pita receptjét vettem.

Olívás-paradicsomos pita


3 dl langyos víz
1 evőkanál sűrített paradicsom
4-5 szem apróra vágott olívabogyó
2 teáskanál. só
2 evőkanál olívaolaj
50 dkg liszt
1 teáskanál. cukor
1 zacskó porélesztő


A porélesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert vízben.
A lisztből, sóból, olajból, sűrített paradicsomból és az élesztős vízből lágy tésztát dagasztunk, beleszórjuk a nagyon apróra vágott olívabogyót, majd egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
8 egyforma darabra osztjuk, kis gombócokat gömbölyítünk és 10 percig pihentetjük, ezután 2-3 mm vastagságú kerek formára nyújtjuk és újabb 30 percig konyharuhával letakarva pihentetjük a tésztákat.
Végül forró, száraz serpenyőben egyenként megsütjük a pitákat

2 megjegyzés: