Porhanyós narancsos kacsa

Amire igazán szükségünk van az egy magas falú edény, hogy a zsír ne terítse be a fél konyhát meg amúgy is értékes a kacsazsír. :)

Porhanyós narancsos kacsa

4 db bőrös kacsacomb
4 gerezd fokhagyma
2 db narancs reszelt héja és leve
1 evőkanál barnacukor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
5-6 ág kakukkfű

A kacsacombokat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra.
Bőrével lefelé helyezzük egy magas falú edényebe a húsokat és magas lángon 5-6 perc alatt megpirítjuk. Megfordítjuk és 3-4 percig sütjük a másik oldalát, ezután visszavesszük közepesre a lángot, majd a kacsazsírt felöntjük a narancs levével, fűszerezzük sóval-borssal, a kakukkfűvel, a narancs reszelt héjával, a félbevágott fokhagymákkal és a cukorral.
Addig kell sütni, amíg a szaft egészen besűrűsödik, ennyi idő alatt a kacsa szépen átsül.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, már megint annyi finomságot látok itt... és ez a szaftos kacsacomb! Elszomorodom, ha az ebédemre hozott grillezett pulykamellemre gondolok... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj ne szomorodj el! Nem ez volt a célom! :)))))) :P

      Törlés