Sárgarépás falafel

Még az októberi Good Food (2012./8.) 100. oldalán találtam egy sütőtökös verziót, amit kicsit átdolgoztam. Ati  a Quinoa tabbouleh-vel együtt vitte ebédre és nagyon elégedett volt vele.

Sárgarépás falafel ( 8 kisebb db)

4 szál sárgarépa
400 g csicseriborső konzerv
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt chili
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
kukoricadara
olaj

A sárgarépát kevés vízben puhára főzzük, a levét nem öntjük ki, mert ha túl kemény lenne a masszánk ezzel hígíthatjuk.
Turmixoljuk le a csicseriborsót, a répát a fokhagymával, az étkezési keményítővel (, ha kell adjunk hozzá néhány kanál répa főzőlét).
A pürét ízesítsük sóval-borssal, őrölt chilivel, apróra vágott petrezselyemmel.
Formázzunk belőlük gombócokat, kicsit lapítgassuk meg, mint a fasírtot, és kukoricadarában forgassuk meg alaposa a kis falafeleket.
Felforrósított olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése