Szezámmagos pirított tofu pirított zöldségekkel

Gyorsan elkészíthető, könnyű étel. Illik hozzá a kókusztejes lime-os jázminrizs.


Szezámmagos pirított tofu pirított zöldségekkel
 
2 evőkanál szezámmag
200 g (füstölt) tofu
szójaszósz
2 db  vékonyra szeletelt sárgarépa
100 g szeletelt gomba
100 g laskára vágott káposzta
1 kávéskanál őrölt gyömbér
wok-/szezám-/földimogyoróolaj
ízlés szerint őrölt chili
ízlés szerint  thai citromfű- elhagyható

főtt rizs

Felkockázzuk a tofut, majd meglocsoljuk szójaszósszal és minimum félórára félretesszük.
Egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a szezámmagot. 

A tofut lecsöpögtetjük. Olajat forrósítunk a wokban, majd óvatosan forgatva, megpirítjuk a tofukockákat és még melegen megforgatjuk a szezámmagban.

A visszamaradt zsiradékban, magas lángon, néhány perc alatt megpirítjuk a zöldségeket, ízesítjük gyömbérrel, chilivel, thai citromfűvel és szójaszósszal. Zárjuk el a lángot, adjuk a zöldségekhez a főtt rizst, óvatosan keverjük össze.
Tálaláskor helyezzük a tetejére a szezámos tofut.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése