Tejszínes rakott csirkemell

Nagyon kevés olyan étel van, amelyik mindkettőnk családjában gyakorlatilag ugyanúgy készül, na ez a tejszínes rakott csirkemell egy ilyen kivétel. 

Tejszínes rakott csirkemell

0,5 kg csirkemell
3 dl főzőtejszín
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka (pl.: feketeerdő sonka, parasztsonka)
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
olaj

A csirkemelleket széltében félbevágjuk. A tejszínt összekeverjük a tejjel, a tojásokkal, a sajt felével, ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval-borssal.
Egy kiolajozott hőálló tál alját "kibéleljük" egy adag hússal, a tetejére kerül a sonka fele, majd újabb réteg hús és a maradék sonka.
Ráöntjük a tejszínes öntetet és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük,  majd eltávolítjuk az alufóliát, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és visszatoljuk sütőbe, addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése