Thai krumplileves

Könnyű és finom. Ha valaki óckodik a kókusztej levesben való használatától, akár el is hagyhatja, mert anélkül is nagyon ízletes.

Thai krumplileves

2 nagy burgonya
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított ázsiai citromfű
1 teáskanál szárított chili
1 l zöldségleves
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 dl kókusztej
3 evőkanál olaj (pl.: szezám)


Hideg olajban, közepes lángon 2-3 percen át melegítjük a chilit, a citromfüvet és a zúzott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk felkockázott krumplit és a felkarikázott póréhagymát. Kb. 10 percen át pirítjuk, ezután felöntjük a levessel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és fedő alatt 30 percig főzzük.
Tálaláskor kókusztejjel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése