Vaníliás tejszínkrém eperpürével

Elég egyszerű kis recept, könnyű és kevés munkával egy finom kanalazgatni való pohárkrémet kapunk.

Vaníliás tejszínkrém eperpürével (2 nagy adag)

2 tojássárgája
1/2 vaníliarúd
100 ml tej
200 ml tejszín
3 evőkanál szőlőcukor

200 g eper
1 evőkanál szőlőcukor


Az epret lecukrozzuk és alacsony lángon forrásig melegítjük. Pépesítjük, hagyjuk kihűlni, majd adagoljuk poharakba.

A tejbe beletesszük a felhasított vaníliarudat, 2-3 percig alacsony lángon főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük az átszűrt tejet és gőz fölött besűrítjük
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk kihűtött vaníliakrémet. (Ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk, akkor érdemes zselatinfixet hozzákeverni.)
Nyomózsákba töltjük és az eperpüré tetejére nyomjuk a vaníliás tejszínkrémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése