Zöldfűszeres göngyölt csülök

Ennél az ételnél az egyetlen fontos dolog, hogy vagy nagyon értsünk a csülök kicsontozásához vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye ezt meg helyettünk. A többi gyerekjáték.

Zöldfűszeres göngyölt csülök

1,5 kg kicsontozott,  bőrös csülök
nagy csokor friss zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, metélőhagyma)
3-4 gerezd fokhagyma
2 szelet kolozsvári szalonna
1 nagyobb paradicsom vagy 1-2 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál zsír

+ madzag a kötözéshez

Bőrével lefelé magunk elé terítjük a húst, sózzuk borsozzuk.
Kis kockákra vágjuk a paradicsomot.
A paradicsomot/a paradicsompürét összekeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerekkel és a felkockázott szalonnát.
A masszát egyenletesen eloszlatjuk a csülkön, felgöngyöljük és madzaggal rögzítjük. Egy mélyebb lábosba tesszük és magas lángon lepirítjuk a bőrös részét. Ezután tepsibe tesszük a kisült és az evőkanálnyi zsír társaságában, alufóliával letakarjuk és 2 órán át 150 fokon sütjük, majd az alufóliát leszedve maximális főfokon (ha van grill funkció, akkor azt bekapcsolva) ropogósra sütjük a bőrét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése